Parkering på Vardåsen

Vardåsen er en mye brukt klippe for klatrere i Oslo regionen. I helgene er det mange klatrere som bruker klippen. I føreren er det tegnet inn en lommen som er rett nedenfor stien (ved de gule bildekkene) til parkering. I denne lommen er det i beste fall plass til fem biler. I noen helger har det vært observert opptil 15 biler parkert i Heggedalsveien.

Oslo Klatreklubb har nå fått en henvendelse av grunneier ved Vardåsen. Grunneieren driver næringsvirksomhet og har trafikk inn til sin gård i helgene. Grunneier opplever situasjonen i helgene som trafikkfarlig. Parkering av biler i veibanen gjør sikten ut i veien dårligere.

Oslo Klatreklubb ønsker å oppfordre til parkering på Solberg skole istedenfor i veibanen. Dette vil gjøre Heggedalsveien tryggere og mindre trafikkfarlig for de som bor i området og alle tilreisende. Klatrere kan fritt bruke Solbergs skoles parkeringsplass i helgene. Det presiseres at det kun gjelder parkeringsplassene ved skolen slik at selve skolegården forblir bilfri til lek.